Egyedülálló mesekönyv-sorozat indult a hazai kisvasutakról

A "Miki és a lillafüredi kisvasút" , a sorozat első kötete, melyet Lillafüreden, az Ökoturisztikai Központban mutattak be.
Kisvonatozni mesés! - Ez volt az alapgondolata a magyarországi erdei vasutakat bemutató mesekönyv-sorozatnak és annak első kötetének, a "Miki és a lillafüredi kisvasút" című kiadványnak. A kötet a szórakoztatás mellett a környék növény- és állatvilágáról, turisztikai különlegességeiről, történelméről, irodalmáról nyújt játékos formában érdekes információkat a 4-8 éves korosztály számára. A "kiterjesztett meseélmény" fogalmának bevezetésével a kiadó a könyvsorozathoz kapcsolódó weboldal (www.kispofogok.hu) segítségével olyan támogatást ad a szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak, amely használatával a mesék mélyebben újraélhetők, továbbírhatók vagy éppen részei lehetnek az oktatói munkának.

A "Miki és a lillafüredi kisvasút" a Lillafüredi Állami Erdei Vasút izgalmas világába vezeti be a gyermekeket. A mesék főszereplője Miki, a világ első kisvasúti hibrid mozdonya. Ezen kívül még számos kedves mozdonykarakter és az erdő állatvilága kel életre a könyv lapjain. A kötetet a gyermekek számára is jól érthető, látványos nyomvonaltérkép és további érdekességeket bemutató "minilexikon" is kiegészíti. A könyv az ÉSZAKERDŐ Zrt. szakmai iránymutatásával készült.