gyertya2

 

Miskolc. Az elmúlt héten vettek végső búcsút Miskolcon F. Tóth Gézától. A közéleti társaságok, a közélet szereplői, a barátok, tisztelők nevében dr. Kovács László, Miskolc város volt tanácselnöke köszönt el a ravatalnál a geológustól, a Miskolci Tervező Vállalat egykori igazgatójától, ismert miskolci lokálpatriótától.

 

Tisztelt gyászolók!

Nehéz értelmes szavakkal, mondatokkal búcsút venni meghatottság nélkül olyan ember sírjánál, akit becsültünk, szerettünk, optimizmusáért, meg-megújuló tenni akarásáért, egyszóval életszeretetéért és sokan irigyeltük kapcsolatteremtő képességéért, anekdotázó jókedvéért.

Közösségi ember voltál a szó nemes értelmében, mert sokat tettél szűkebb környezetedért, Miskolc élhetővé tételéért. Elválaszthatatlan Tőled az első miskolci műjégpálya, a vadaspark, a Mikulás-vonat. Nem voltál született miskolci, de mások példájára is azzá váltál, minta lettél: hogyan lehet szeretni és gyarapítani szűkebb környezetünket, városunkat.

A Vasasztal Társaság alapítójának köszönjük a tagság nevében azokat a meghitt baráti összejöveteleket, a kulturális és jótékonysági rendezvényeket, amelyeknek életed végéig motorja voltál.

A sors különös játéka, hogy e hó 9-én délelőtt barátaid közül utoljára még beszélhettem Neked arról, hogy készülünk a szokásos beszélgető partinkra, amelyről sohasem hiányoztál és most is várunk rád, s ezt kezem megszorításával nyugtáztad. Este jött a fájó, megmásíthatatlan hír, hogy a kórral vívott heroikus küzdelemben alulmaradtál, elmentél.

Számunkra öröm volt, hogy barátaid lehettünk és mélységesen fájó lesz nélküled. A Veled töltött órák maradandó emlékek maradnak számunkra.

Géza, nyugodj békében!

 

(Forrás: Észak Magyarország )