gyertya2Kedves Mikulásvonatos Barátaink!

Tekintettel a Mikulásvonat rendezvény szellemiségére, boldog pillanatokat teremtő, gyermeki világára, ezen az oldalon ritkán szólunk szomorú eseményekről, azonban most mégis erre kényszerülök.

Mélységes fájdalommal tudatom, hogy F. Tóth Géza a Mikulásvonat rendezvény ötletgazdája, megálmodója, létrehozója, a megszervező Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány első elnöke, méltósággal és türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt.

2002-ben Nyugdíjasként, egy kimagasló, tartalmas életúttal a háta mögött, a Lillafüredi Mesebirodalom megteremtésében, és megvalósításában találta meg a méltó elfoglaltságot, az új kihívást, az elérendő célokat.

Hitt benne, hogy Miskolcon, Lillafüreden, kell egy mesebeli világ, amely minden évben egészséges és fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket igyekszik elvarázsolni, megtörve egy kicsit a hétköznapokat, megpróbálva megteremteni az ünnepi pillanat csodáját.

Megtiszteltetés számomra, hogy ebben a küldetésében, sokáig segítője, majd utódja lehettem.

Kedves Géza! A Mikulásvonat tovább zakatol, méltó emléket állítva, egy olyan embernek, aki akart és tudott kimagasló kulturális, társadalmi értéket teremteni.

 

Nyugodj békében!

Boda Péter

 

( Forrás: http://www.mikulasvonat.hu )

 

Temetése 2017. január 27-én, 13 órakor lesz a Mindszenti temető ravatalozójából.