Lillafüredi  Állami  Erdei  Vasút

A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány weboldala

A Herman Ottó Múzeum, az MMKM Kohászati Gyűjtemény, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút és a Lillafüredi Sport- és Kalandpark közös programot kínál mindazoknak, akik a Múzeumok Éjszakáján inkább kerülnék a belvárosi nyüzsgést és a természetbe ágyazott aktivitásra vágynak. A közös programra, a négy helyszínre elég egy jegyet váltani 1900 forintért, amelyben benne van a kisvonatozás ára is. LÁEV különvonat indul 19:15-kor a Dorottya utcai végállomásról.
A program
plakátja itt tekinthető meg.

 

 

 

 

"Lillafüred fényei"

A hatodik alkalommal megrendezendő "Lillafüred fényei" rendezvényen az alábbi programokat kínáljuk.

-14:00-tól 18:00-ig Miskolc Dorottya végállomásunkon mozdonybemutató. Erdei vasutunk mozdonyai megismerhetők közelebbről.

-19:15-kor Miskolc Dorottya végállomásunkról különvonatot indítunk Puskaporos - Lillafüred viszonylaton (előzetes regisztráció szükséges Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre)

-19:45-kor Puskaporos megállónktól lesétálva Miskolc Felső-Hámor temetőhöz Herman Ottó, Vásárhelyi István, Fazola család sírjainál mécsest gyújtunk, megemlékezést tartunk.

-20:30-tól 23:00-ig Lillafüred - Fazola-kohó viszonylaton az alábbi menetrend szerint közlekedtetjük különvonatunkat (Itt nem szükséges az előzetes regisztráció.)

Lillafüred - Fazola-kohó 20:30, 21:30, 22:30

Fazola-kohó - Lillafüred 21:00, 22:00, 23:00 (Az utolsó járatunk Majláth megállónkig közlekedik. Várható érkezés 23:45)

Lillafüred állomásunk épületében kialakított Ökoturisztikai Központunk kiállítása a rendezvényünk alatt megtekinthető.