Lillafüredi  Állami  Erdei  Vasút

A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány weboldala

A vonataink a mai napon (2023.01.22) a Dorottya utca-Lillafüred állomások között közlekednek!!!

Figyelje oldalainkat vagy a vasútszemélyzettől kérjen tájékoztatást!

Amint változás történik, azonnal jelezni fogjuk!

 

A nagybörzsönyi vasútüzem csapatának közleménye:

Kedves Kollégák!

Moór Attila búcsúztatóját 2022.09.23-án tartjuk Nagybörzsönyben, 16.00 kezdettel.
Gyülekező Nagybörzsöny állomáson 16.00-kor, az emlékmenet Nagybörzsönyből Kisirtásra közlekedik, ami vonatból és hajtányokból fog állni, a tervezett indulás 16.30. A megemlékezést és a gyertyagyújtást a kisirtási keresztnél tartjuk.

Kérünk minden résztvevőt, hogy egy szál virággal, és ha úgy adódik egy darab temetői mécsessel érkezzen, így tisztelegjünk Attila barátunk emléke előtt.

Tervezett visszaérkezés Nagybörzsöny állomásra időpontja: 19.00.

Kérjük, hogy a megemlékezés időpontját osszátok meg különféle fórumokon, hogy mindenkihez elérjen.

2022. augusztus 29., Nagybörzsöny, Vasútüzem

A kisvasut.hu közleménye és megemlékezése:
https://www.kisvasut.hu/view_cikk.php?id=3776

Egy emlék film:

 https://www.youtube.com/watch?v=D-GtiJPkbFs

 

A hétvégén a LÁEV és a PÁEV járatain 14 év alatti gyermek utasaink 600 forintos napijegy váltása mellett korlátlan számú utazásra jogosultak!
A kedvezmény csak felnőtt kísérővel együtt történő utazás esetén vehető igénybe. Egy felnőtt kísérő legfeljebb három gyermekkel utazhat együtt. További gyermek utasok és a kísérő számára a normál díjszabás szerint váltandó menetjegy. A kedvezményre való jogosultságot kérésre igazolni kell.
A tájékoztató itt tekinthető meg.

 

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a gyermeknapi hétvégén idén újra kedvezményes utazásra várja a gyermekeket a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasúton. Május 29-én és 30-án minden tizennégy év alatti gyermek kedvezményes áron, mindössze 550 forintos napijegy váltása ellenében korlátlan számú utazásra jogosult a két észak-magyarországi kisvasúton. A társaság ezzel az akcióval a gyermekes családok COVID utáni szabadtéri kikapcsolódási lehetőségeit is segíteni kívánja.
A fokozatos enyhítésekkel összhangban, a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán május 29-től visszaáll a megszokott nyári menetrend. A vonatok innentől hétköznapokon is közlekednek, valamint beindul a késő délutáni járatpár is. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. ezzel csúcsidőben napi 5 vonatpárral szolgálja az utasokat a zempléni kisvasúton. Annak, aki Lillafüredre szeretne utazni, fontos tudnivaló, hogy a LÁEV vonalán továbbra is rendkívüli menetrend van érvényben - a vonatok a pályafelújítás miatt csak Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred között közlekednek.

A program plakátja itt tekinthető meg.